duscuvorba

pricini de vorba

O conferinta buna

Ziele trecute am participat la conferinţa „Securitatea Mediului” organizata la Biblioteca Centrala Universitara Carol I de Asociaţia George C. Marshall – România, Centrul European pentru Studii de Securitate George C. Marshall si Ministerul Mediului şi Pădurilor. Din program se anuntau teme interesante. Ce mi-a placut – ambasadorul Japoniei, excelenta sa Natsuo Amemiya a spus lucruri extrem de interesante si consistente; la fel si prof.dr. Vladimir Rojanschi, prorectorul Universitatii Ecologice Bucuresti; la fel si reprezentantii ambasadelor Germaniei si SUA. Organizatorii au „pipait” cat de cat tema, lasand invitatilor primul loc. Si bine au facut, invitatii fiind de calibru.

M-am uitat prin sala si am constatat cu parere de rau ca media de varsta era binisor peste 40 de ani – probabil ca dupa aceasta varsta se coc specialistii din domeniu. Provenienta acestora era indeosebi din institutiile care au trimis cursanti la Centrul European pentru Studii de Securitate George C. Marshall. Nu stiu, ma asteptam sa vad si reprezentanti ai ONG-urilor, ai asociatiilor profesionale, ai media, ai partidelor ecologiste ori care sprijina acest domeniu. Nici vorba de asa ceva.

Politetea de grota a unora dintre organizatori a fost de-a dreptul stupefianta – ministrul Laszlo Borbely a intarziat peste doua ore si jumatate… cam greu de explicat unui ambasador ce tsumani sau accident major l-a tinut pe ministru in sedinte! Cativa jurnalisti au venit la un moment dat sa ia cateva imagini si cam atat. Interes ioc, participare subtire la o dezbatere altcumva extrem de interesanta si ofertanta. Pacat!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: