duscuvorba

pricini de vorba

Cocina Salvamont de la coada lacului “ Izvorul Muntelui” (lacul Bicaz)

De cativa ani, in iulie sau august ajung in judetul Neamt, in comuna Ceahlau. Este o zona foarte frumoasa, extrem de linistita si cu peisaje incantatoare. Merita sa o vizitati.

Dupa cateva zile petrecute pe munte este o desfatare sa poposesti la „coada lacului” Bicaz, in comuna Ceahlau. Acolo se aduna laolalta comunitatea si turistii in momentele mai importante ale verii, la sarbatori sau la sfarsit de saptamana. Nu stiu cine curata locul pentru ca, in fiecare an, vara indeosebi, sunt multe, foarte multe gunoaie aruncate pe pajistea care strajuieste luciul apei. Sper sa participle in acest an, pe 24 septembrie, la Let’s Do It, Romania!
si sa mai
curete putin zona pentru a fi mai aproape de natura. In anii din urma erau si multi caini, dar in acest an au disparut. A aparut insa, pe malul lacului, o cabanuta a Serviciului Public Salvamont Neamt, probabil al bazei de interventie Durau a acestuia. Se pare ca acum Salvamontul se ocupa si de cei care au probleme pe apa. Nu deste niciun bai cu asta. Problema este, insa, grija manifestata de Salvamont Durau fata de zona. Iar asta lasa de dorit! Multa mizerie, mult tupeu si probabil multa nesimtire prin zona celor care se plimba cu „barca Salvamont” pe lac. Fotografiile cu mizeria ce pluteste pe apa din jurul salvamontistilor dau adevarata masura a respectului fata de munte pe care il au acestia. Pacat, pe munte, la cabana Dochia pareau mai in mediul lor!

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: