duscuvorba

pricini de vorba

Cele mai „tari” cuvinte despre criza in discursul prezidential

Am folosit Many Eyes pentru a deslusi cat de cat bogatia vocabularului politicienilor de la Bucuresti. Am putut astfel vedea care sunt cele mai folosite cuvinte si care este logica declaratiilor de presa ale acestora, atata cata este ea. Pentru exemplificare, am folosit ultimele doua declaratii de presa ale presedintelui nostru, sutinute pe 9 august si 31 iulie. Cea din iulie a fost despre FMI, iar cea din august despre „asa-zisa criza” si ce vom face noi cu ea daca va fi cazul sa o infruntam.

In declaratia din iulie, presedintele vorbeste cel mai mult despre Romania, sistemul de sanatate si despre ce a facut guvernul, mai putin despre investitii. In august, avem un guvern aproape inexistent in declaratia presedintelui, iar locul lasat liber este ocupat de ceea ce „trebuie” sa faca Romania, plus cateva vorbe despre bani si criza, cu o mentiune timida despre investitii.

Una peste alta, este un instrument fain, pe deasupra si free, cu care te poti juca din cand in cand pentru a face o analiza primara. Nu as intra in detalii privind coerenta ideilor si legatura …directa intre tema declaratiilor si continutul propriu-zis. Dar abia astept sa vad ce parere aveti despre reprezentarea grafica a rezultatelor!

9 august 2011


31 iulie 2011


31 iulie – guvern


9 august – guvern


31 iulie – Romania


9 august – Romania


31 iulie – sanatate


9 august – criza


9 august – bani

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: