duscuvorba

pricini de vorba

Afghanistan: Impact of mission on UK forces’ reputation. Asa o fi la ei…hai sa vedem ce au facut romanii in Afganistan in aproape 10 ani

Accesibilitatea informatiei este un lucru firesc in multe tari. La noi inca se mai dezbate pe tema asta si se organizeaza simpozioane. Contribuabilii stiu unde se cheltuie banii statului, cum la fel de bine stiu si cu ce eficienta – dar nu la noi.

Am citit aici un excelent articol despre modul in care participarea militarilor din UK la operatia din Afganistan a influentat imaginea si reputatia fortelor armate din Marea Britanie. Analize foarte bune au realizat si canadienii (cele de aici sunt o buna dovada), americanii, germanii, polonezii samd. Incercati sa gasiti o astfel de analiza la noi in tara! In afara catorva sforaitoare prezentari la sesiunile de comunicari din domeniul apararii, cu greutate mai aflam cate ceva. Date ca cele pe care le gasiti aici, despre studii sociale, analize organizationale si prognoze cred ca asteapta inca „aprobarile legale” pentru a fi postate pe vreun site oficial.

As fi vrut sa vad ce anume s-a schimbat in cultura armatei noastre nationale in atatia ani de participare la misiunea din Afganistan (in ianuarie facem 10 ani de cand tot participam la „stabilizarea” cu pricina), ce ne-am propus, ce am realizat, cu ce suntem mai buni acum (sau nu) si cu ce o ajuta pe doamna Maria care face reclama la detergent aceasta participare.

Ar mai fi multe, multe intrebari, dar va las pe voi sa le formulati si apoi om astepta impreuna un raspuns. Pana atunci sa aruncam un ochi la raspunsul pe care oficialii romani l-au dat anul trecut la intrebarea ” What NATO means for us”.

Oricum, mie imi place mult mai mult raspunsul germanilor

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: