duscuvorba

pricini de vorba

Ceva sperante de ganduri mai bune

De dimineata, langa terenul pe care jucam tenis am vazut ceva… diferit. Un om al strazii scotocea intr-un tomberon. A scos o bucata de paine, s-a uitat luuung la ea si a aruncat-o maidanezului care dadea bucuros din coada la picioarele lui. A mai scotocit un pic, apoi a mai scos o bucata de paine – a dat-o porumbeilor care se asezasera pe alee si pe gardul de langa tomberon. S-a aplecat din nou peste tomberon, a mai scotocit, iar urmatoarele bucati le-a pus in traista pe care o tinea atarnata pe umar.

Intre doua mingi lovite pe teren, mi-am amintit ca, ceea ce ma supara cel mai mult in aceste zile de canicula,  vrajba si injuraturi, este faptul ca, pentru duminica, votul a fost desecretizat. Daca votezi, toata lumea stie cu cum ai votat, iar daca nu votezi, toata lumea stie pe cine sprijini. Iar asta nu, nu este in regula, cu niciun chip.

Ceva mai devreme am citit ca „In a July 13 speech, President Obama said a now famous line that sums up the liberal worldview of dependency: “If you’ve got a business – you didn’t build that.” Wow!!!  De fapt, intregul citat era acesta „If you were successful, somebody along the line gave you some help. There was a great teacher somewhere in your life. Somebody helped to create this unbelievable American system that we have that allowed you to thrive. Somebody invested in roads and bridges. If you’ve got a business – you didn’t build that. Somebody else made that happen. The Internet didn’t get invented on its own. Government research created the Internet so that all the companies could make money off the Internet.” Asa ca, „The Heritage Foundation launched the Saunders Center, so we can help ensure the media delivers the truth for once, and not just liberal propaganda„.

Ceva propaganda aici, ceva propaganda acolo, la aliatii nostri strategici…. Adica ceva familiar, care ne da incredere ca, orice s-ar intampla, nu ne vom rataci pentru ca reperele raman… Pe pagina lui Stefan gasiti discutii spumoase despre propaganda aplicata in viata noastra de zi cu zi, din saptamanile si lunile care au trecut de la inceputul acestui an. Mai putin spumos dar consistent gasiti pe Semanticus Blog  si pe blogul lui Hari.

Reclame

2 răspunsuri la „Ceva sperante de ganduri mai bune

  1. semanticus 27/07/2012 la 12:01 PM

    Multumesc pentru mentionare.

    • dusul cu vorba 30/07/2012 la 7:04 AM

      Cu placere1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: